Geboortekaartje Charlie

Geboortekaartje Charlie

Ik ben op 5 oktober moeder geworden van onze zoon Charlie. Uiteraard moest hier een zelf ontworpen geboortekaartje voor gemaakt worden!
We wisten voor de bevalling niet wat het geslacht zou zijn, dus ik had het voornemen om zowel een geboortekaartje voor een jongen als voor een meisje te maken.
Ik ben begonnen met het kaartje voor een jongen en uiteindelijk nooit gestart met een kaartje voor een meisje. Misschien dat hier onbewust toch iets meegespeeld heeft.

Inspiratie

Ik wilde graag een vintage uitstraling voor het kaartje hebben. Ik heb een ontwerp gemaakt en geschilderd met acryl op papier met veel vergeelde kleuren. De bus die je ziet is geïnspireerd op een boekje van vroeger waar alle dinkytoys in stonden. Dit boekje is van mijn vader en hier staan echt de mooiste illustraties van auto’s in. Ik kwam deze bij toeval tegen toen ik even op de thee bij mijn ouders was en over het kaartje aan het nadenken was. Ik wist meteen wat het moest worden.

Betekenis

Ik heb gekozen voor willekeurige dieren achterin de bus, maar de dieren voorin de bus hebben een betekenis. De tijger en de aap zijn onze Chinese horoscopen. Nu hebben Jelle en ik niet perse veel met horoscopen, maar Jelle zit veel in China voor zijn werk en krijgt op die manier veel mee van de Chinese cultuur. Deze cultuur is zo bijzonder en daar zijn de horoscopen wel heel erg belangrijk in het dagelijks leven. Daarom vonden we het leuk om dit terug te laten komen op het geboortekaartje. De haan op het dak is de horoscoop van Charlie.

Resultaat

Ik ben erg blij met het uiteindelijke resultaat. Ik wilde graag ronde hoeken, en het materiaal voelt stevig aan. Er zit een matte laminaat laag overheen waardoor hij heel zacht aanvoelt. Door mijn afwijkende formaat was het onmogelijk om enveloppen te vinden. Daarom heb ik gekozen om ze in papieren zakjes te versturen, eigenlijk net zo leuk!