OVER MIJ


Wie ben ik?
Ik ben Amke Hulsbos en woon in Zutphen. Al van jongs af aan is tekenen en schilderen het liefste wat ik doe. Het is er met de paplepel ingegoten. Allebei mijn ouders zijn creatief en werken in de kunstsector. Er was voor mij geen ontkomen aan en ik had maar één doel na de middelbare school: toegelaten worden op de kunstacademie.

Opleiding
Dit lukte, en zo heb ik vier jaar de vrijheid mogen proeven, tijdens de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan het Artez in Arnhem, op het gebied van allerlei verschillende soorten kunstrichtingen. We kregen niet alleen les in tekenen en schilderen, maar ook o.a. fotografie-, audiovisuele- en ruimtelijke kunst. Dit terwijl ik mijn focus op tekenen en schilderen wilde houden en het me voor mijn gevoel afleidde van mijn doel. Toch gaf het ook verschillende mooie inzichten. Ik ben in 2008 afgestudeerd met een collectie portretschilderijen. Nu, een aantal jaren later en een Toegepaste Psychologie opleiding rijker, is schilderen nog steeds het allerliefste wat ik doe.

Na de opleiding
Drie jaar geleden ben ik samen met een oud klasgenoot, Marlous Wassenaar, Atelier 15 gestart in Deventer in het Kunstenlab. Hier begonnen we met schilderlessen en workshops om mensen enthousiast te maken voor kunst. We hebben hier veel geleerd, zijn een paar keer verhuisd omdat we zo groeide, veel leuke mensen ontmoet, hard gewerkt en veel gelachen. Maar we misten het beiden om zelf te schilderen. Toen zijn we begonnen met het maken van muurschilderingen en reisden hiervoor het hele land door. En dit gaf zoveel energie!

Studio Amke
Nu drie jaar later is het tijd om mijn eigen expertise verder uit te bouwen, dit heeft gezorgd voor de geboorte van Studio Amke. Ik ben gespecialiseerd in het maken van uniek ontworpen muurschilderingen, kaarten en illustraties met grote affiniteit met de botanische stijl. Altijd naar eigen ontwerp. Ik geniet ervan om zoveel mogelijk leuke en bijzondere projecten te doen!